Stichting Yente bestaat 10 jaar! Op 27 september wordt dat gevierd met een kleurrijk event in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam, met een divers programma over alles waar Yente voor staat: Het verbinden en versterken van vrouwelijke ondernemers wereldwijd.

Yente grote fotoDe dag wordt geleid door Marcia Luyten, en zij zal in gesprek gaan met onderneemsters en experts uit Nederland en uit het Zuiden. Tegen welke drempels lopen onderneemsters aan? Hoe dragen de vrouwelijke ondernemers bij aan een betere wereld, en hoe kunnen ze dat versterken?

Er wordt teruggeblikt op wat er bereikt is in 10 jaar Yente, en er wordt er ook naar de toekomst gekeken. Inmiddels zijn er twee Yente Women’s Business Centres geopend, een in Kenia en een in Peru, en de stichting zet in op een veelvoud daarvan.

Vrouwelijke ondernemers spelen een sleutelrol in duurzame ontwikkeling. Ze investeren niet alleen in hun eigen bedrijf, maar ook in hun gezin, hun werknemers en de gemeenschap. Daarom wil de Yente Foundation juist voor vrouwelijke ondernemers in ontwikkelingslanden en opkomende economieën kansen creëren. Door het vergroten van hun kennis en vaardigheden, en door ze een internationaal platform te bieden voor hun netwerkorganisaties.

Yente is actief in Kenia, Zuid-Afrika, Peru en Bolivia. De belangrijkste obstakels die veel vrouwelijke ondernemers in deze landen ondervinden zijn, kort samengevat: weinig of geen toegang tot bankkredieten, een moeilijke toegang tot zakelijke netwerken – en daarmee tot relevante en actuele bedrijfsinformatie – en tot internationale markten.

missie-visie YenteDe vier programma’s die de Yente Foundation ontwikkeld heeft, hebben alle tot doel deze belemmeringen weg te helpen nemen om zo kansen te creëren voor vrouwelijke ondernemers.

De Yente Foundation focust daarbij op vrouwelijke ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf (MSME-niveau: micro, small and medium enterprises). Van onderneemsters die het microniveau aan het ontstijgen zijn tot onderneemsters die klaar zijn om zaken te doen met buurlanden en met Europa.

Ondernemerschap vormt de kern van de Yente Foundation: vanaf de eerste dag wordt Yente  gerund door vrouwelijke ondernemers in Nederland die zich naast hun eigen onderneming met volle overtuiging inzetten voor de missie van Yente. Veel van deze ondernemers zijn als bestuursleden verbonden aan netwerken van vrouwelijke ondernemers in Nederland. Op deze wijze brengen zij zowel een schat aan praktijkervaring alsook een ‘wereld’ aan netwerken en contacten naar Yente.

Meer weten of komen, kijk hier: Creating the Connection

 

Categorieën: Nieuws
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu