Ramon Roelofs, de internationaal bekende Haagse Dj en zenleraar Charly Lownoise (44) zet zich sinds een jaar in voor de wereldvrede als ambassadeur van stichting ‘World Peace is Possible’.

De afgelopen dertien jaar wijdde hij zich aan de studie van zenmeditatie. Een jaar geleden werd hij door zenmeester Rients Ritskes gevraagd om ambassadeur voor ‘World Peace is Possible’ te worden. Ritskes is van mening dat ware vrede in jezelf ontstaat.

Ramon tegen OneWorld: ‘Toen hij mij als ambassadeur vroeg, heb ik daar wel even goed over moeten nadenken. Ik wilde eerst bij mezelf nagaan: geloof ik hier in, kan ik hier echt voor staan, of doe ik het alleen om mezelf in de aandacht te gooien?’

“Geloven, dat is de kern. Als je er niet in gelooft, kun je het ook niet tot stand brengen. Stel je voor dat ik met iemand een meningsverschil heb. Als ik agressief reageer, heb ik grote kans dat ik die emotie ook terugkrijg. Tenzij ik zo wakker ben dat het me lukt niet in die reactie te stappen. In plaats van reactie kies ik voor creatie. Als je je bewust bent dat je vrede wilt scheppen en daar naar handelt, is het bijna uitgesloten dat je geweld terugkrijgt. Vrede scheppen is mijn missie. En dat begint bij jezelf.”

Als ambassadeur voor de vrede is Ramon regelmatig op pad. In 2011 hield hij een toespraak op de Dag van de Vrede in Utrecht. Datzelfde deed hij dit jaar met Pinksteren in Oisterwijk tijdens een Wake-up for Peace.

Meer informatie http://www.oneworld.nl/lezen/nieuws/charly-lownoise-vrede-mijn-missie

 

 

Categorieën: Nieuws, Boeddhisme
Tags: , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk