Kilung rinpoche, een volgens velen zeer gewaardeerde Nyingma lama uit Tibet, en stevig geworteld in de traditie van de vijfde reïncarnatie van Ngotsar Gyatso, een verlichte yogi uit de 18e eeuw, is deze maand in Bangkok om een lezing te geven in het Bangkok Shambhala Meditatiecentrum.

De lama zal een toelichting geven op de ‘The Relaxed Mind’, de titel van zijn boek dat een paar jaar geleden werd uitgebracht door Shambhala Publications, met de nadruk op de laatste drie meditaties uit het boek: Open hart geest, pure perceptie, en niet-conceptuele meditatie of Dzogchen meditatie.

Kilung rinpoche, ook bekend als Kyabje Jigme Tendzin Chodrak, is het hoofd van het Kilung klooster, en heeft het sinds zijn tienerjaren opnieuw een centrum opgericht om de boeddhistische leer te kunnen beoefenen. Sinds 1998 wordt dit werk ondersteund door de Kilung Foundation, een Amerikaanse non-profit organisatie die hij met steun van westerse vrienden opzette.

Naast het belang van de wederopbouw van het klooster ziet de lama de heropleving van de traditionele Tibetaanse cultuur als een integraal onderdeel van de voortzetting van het Tibetaans boeddhisme. Daarom is hij ook humanitaire projecten opgestart die de gemeenschap en de cultuur ten goede komen, waaronder een brug voor nomaden en hun dieren, basisonderwijs voor nomadenkinderen, een gezondheidskliniek en rampenbestrijding.

Bron BNN.

 

Categorieën: dzogchen, Nieuws, Onderwijs, Tibetaans boeddhisme
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu