• Door naar de hoofd inhoud
  • Skip to secondary menu
  • Spring naar de eerste sidebar
  • Spring naar de voettekst

Boeddhistisch Dagblad

Ontwart en ontwikkelt

Header Rechts

Tiende jaargang

Zoek op deze site

  • Home
  • Agenda
    • Geef je activiteit door
  • Columns
    • André Baets
    • Dharmapelgrim
    • Bertjan Oosterbeek
    • Dick Verstegen
    • Edel Maex
    • Eelco van der Meulen
    • Emmaho
    • Goff Smeets
    • Hans van Dam
    • Joop Hoek
    • Jules Prast
    • Paul de Blot
    • Ramo de Boer
    • Rob van Boven en Luuk Mur
    • Ronald Hermsen
    • Theo Niessen
    • Xavier Vandeputte
    • Zeshin van der Plas
  • Nieuws
  • Contact
    • Steun het BD
    • Mailinglijst
  • Series
    • Boeddha in de Linie
    • De werkplaats
    • Recepten
    • De Linji Lu
    • De Poortloze Poort
    • Denkers en doeners
    • De Oude Cheng
    • Meester Tja en de Tao van Niet-Weten
    • Fabels door Goff
    • Cartoons van Ardan
    • Tekeningen Sodis Vita
    • De derwisj en de dwaas
  • Over ons
  • Privacy

Leeuwarden hoofdstad van de smaak

24 juli 2015 door de redactie

De Friese hoofdstad is dit jaar Nederlands Hoofdstad van de Smaak. Puur en eerlijk eten uit de omgeving: dat is wat volgens de organisatoren Leeuwarden als Smaakstad 2015 te bieden heeft. Ook voor mensen met een lege beurs. Dit jaar – en met name de Week van de Smaak (11-20 september) – is bij uitstek geschikt om Leeuwarden culinair te verkennen.

Zo is er de mogelijkheid om deze week in te luiden met het jaarlijkse foodfestival Ljouwert Culinair en kan het festijn worden afgesloten met het Groot Liwwadder Diner, waar je als gast met duizend anderen neerploft bij het grootste Friese openluchtrestaurant ooit. Verder biedt de noordelijke hoofdstad het hele jaar door tal van gastronomische highlights en evenementen.

Feestelijke aftrap Week van de Smaak met Ljouwert Culinair

Dit jaar staat de Nederlandse Week van de Smaak in het teken van verantwoord gevangen vis, schaal- en schelpdieren. Er zijn dan honderden activiteiten door het hele land, maar de Hoofdstad van de Smaak Leeuwarden pakt van 11-20 september extra uit. Zo wordt de week ingeluid met het foodfestival Ljouwert Culinair aan de voet van de scheve toren Oldehove, van 11-13 september. Restaurants uit Leeuwarden en omstreken presenteren zich dan met de lekkerste hapjes en drankjes begeleid door loungemuziek, om zo gezamenlijk te proosten op het nieuwe culinaire seizoen.

Leeuwarden culinair kok in het veldVoor de opening van dit festival, op vrijdagmiddag 11 september, wordt de nieuwe Held van de Smaak bekend gemaakt. Dit jaar gaat het om dé pionier die een voorbeeld is voor anderen op het gebied van vissen, verwerken en vis in zijn volle pracht op de kaart zetten. Hij of zij wordt bekroond met de eretitel Held van de Smaak 2015. Ter afsluiting van de Week van de Smaak vindt er op donderdag 17 september het Groot Liwwadder Diner plaats.

Iedere maand gastronomisch genieten

Het culinaire jaar van Leeuwarden werd in februari officieel geopend met het Smaakparadijs in Natuurmuseum Fryslân. Vanaf dat moment stond er iedere maand minimaal één bijzonder evenement centraal, zoals de grote Moederdagpicknick in mei. De komende maanden staan er nog heel wat evenementen op het programma. Zo wordt er aanstaande zondag 26 juli een WijnSpijs wandeling georganiseerd, langs zeven van de leukste restaurantjes van Leeuwarden. Op 10 september schuif je aan bij het derde Stadstuindiner (ieder seizoen één) met seizoensgebonden streekproducten, speciaal voor mensen met een platte beurs. Ook op cultureel vlak leer je meer over culinair Leeuwarden: in het Fries Museum is nog tot en met 30 augustus de tentoonstelling Vissers te zien.

Bron Cherry Picker.

 

 

 

Delen is rijkdom:

  • Twitter
  • LinkedIn
  • E-mail

Categorie: B'eter, Boeddhistisch leven, Gezondheid, Natuur, Nieuws, Voedsel Tags: culinair, eten, hoofdstad van de smaak, Leeuwarden

Lees ook:

  1. ‘Een goede dood is beter dan een goed leven’
  2. Moniek Nooren – vol overgave genieten
  3. Refreshing Earth of the Heart – waarom eten we vaak meer dan we nodig hebben?
  4. Waarom eten we vaak meer dan we nodig hebben?

Elke dag het BD in je mailbox?

Elke dag sturen we je een overzicht van de nieuwste berichten op het Boeddhistisch Dagblad. Gratis.

Wanneer wil je het overzicht ontvangen?

Primaire Sidebar

Ochtend- of avondeditie

Ochtend- of avondeditie ontvangen

Abonneer je

Elke dag gratis een overzicht van de berichten op het Boeddhistisch Dagblad in je mailbox.
Inschrijven »

Agenda

  • 5 maart 2021 - 7 maart 2021
    Retreat The Nectar of Healing and Well-being (online)
  • 6 maart 2021
    introductiecursus vipassana meditatie
  • 7 maart 2021
    Open les Kum Nye Tibetaanse Yoga | Online
  • 7 maart 2021
    Discovering Padmasambhava (online)
  • 8 maart 2021
    Online Dhammakaya-meditatie
  • bekijk de agenda

De werkplaats

De werkplaats.

Boeddhistische kunstenaars

Artikelen en beschrijvingen van en over het werk van boeddhistische kunstenaars. Lezers/kunstenaars kunnen zich ook aanmelden met hun eigen werk.
lees meer »

Pakhuis van Verlangen

In het Boeddhistisch pakhuis van verlangen blijven sommige teksten nog een tijdje op de leestafel liggen.

Boeddhisten ontwaakt (deel 3)

Kees Moerbeek - 28 februari 2021

Grant onderzoekt hoe de geleerde Rahula zijn begrip van de kern van de leer van de Boeddha kan verenigen met de claims van het door Dharmapala geïnspireerde Singalese nationalisme. Rahula nam volgens Grant ‘zijn toevlucht tot de intellectuele strategie die claimt dat verschillende historische omstandigheden vragen om een andere manier van de uitleg van de boodschap van de Boeddha.’ Hij doet een beroep op het historisch moment om de interpretatie van het boeddhisme in de Mahavamsa te rechtvaardigen en daarmee zijn eigen activistische politieke agenda.

Mijmeringen over bewustzijn

Rob van Boven en Luuk Mur - 23 februari 2021

Je trok in je jeugd de conclusie dat je niet gewenst was. Met die ervaring ging je de wereld zien. Dat werd het fundament van je geloofssysteem. Je ging jezelf beschermen tegen deze pijnlijke gevoelens, die het gevolg zijn van wat je bent gaan geloven.  Dat kan zijn door jezelf zoveel mogelijk terug te trekken of vooral niet lastig te zijn. Of misschien ging je juist heel nadrukkelijk aanwezig zijn, wat door anderen juist als heel vervelend ervaren kan worden.

Het ongelijk van de gelijkheid (deel 2 en slot))

Erik Hoogcarspel - 21 februari 2021

Het is niet verwonderlijk dat het begrip “gelijkheid” in andere culturen geen rol speelt. Blijkbaar heeft men daar wel van de ervaring geleerd. Voor Confucius waren rangen en standen in de maatschappij noodzakelijk voor een harmonische en goed functionerende samenleving. Een referendum zou volgens hem alleen maar tot grote rampen leiden, want ongeletterde en slecht opgevoede mensen kunnen niet weten wat het beste is voor ieder.

Het ongelijk van de gelijkheid (deel 1)

Erik Hoogcarspel - 20 februari 2021

We leven in procrustische tijden waarin gelijkheid heilig is geworden. Onderscheid, discriminatie, is zo’n beetje de bron van alle kwaad. We moeten allemaal gelijk zijn. Alle kinderen in een klas, allemaal schaatsen of naar het strand op hetzelfde moment, allemaal dezelfde kleding en dezelfde maten, met wat elastiek in de stof past het toch wel.

Paul Boersma – Het portret als valkuil

Paul Boersma - 16 februari 2021

Het Boeddhabeeld is een symbolische weergave van de vergoddelijkte mens, van de verlichte mens, van de mens waarin wijsheid en mededogen tot volle ontplooiing zijn gekomen. Het is een toonbeeld van harmonie.

Meer onder 'pakhuis van verlangen'

Footer

Boeddhistisch Dagblad

Meest recente berichten

  • Limerick van Goff
  • Een dichter verlicht
  • Herinneringen aan Harada Tangen roshi – De vreugde van het schrobben
  • Stijlfiguren niet-weten: antithese
  • Het jaar 2021 – dag 64 – tuinpadvanmijnvader

Reageren

We vinden het geweldig om reacties op berichten te krijgen en op die manier in contact te komen met lezers, maar wat staan we wel en niet toe op de site?

Over het BD

Het Boeddhistisch Dagblad is een onafhankelijk journalistiek webmagazine over boeddhistische thema’s en inzichten.
Lees ons colofon.

Zie ook

  • Contact
  • Over ons
  • Columns
  • Reageren op de krantensite

Het Boeddhistisch Dagblad is een onafhankelijk journalistiek webmagazine over boeddhistische thema’s en inzichten. Lees ons colofon.

 

Op deze website gebruiken we cookies voor het bijhouden van bezoekersstatistieken.  Via de instellingen kun je bepalen wat je wel of niet toestaat: bekijk je instellingen.

 

loading Annuleren
Bericht niet verstuurd - controleer je e-mailadres!
E-mail-controle mislukt, probeer het opnieuw
Helaas, je blog kan geen berichten per e-mail delen.
Boeddhistisch Dagblad
Powered by  GDPR Cookie Compliance
Privacy en cookies

Op deze website gebruiken we cookies voor het bijhouden van bezoekersstatistieken en als je reageert: je naam en mailadres.

Zo houden we bij hoe de site gebruikt wordt en hoe vaak.

Hier kun je instellen welke cookies je wel of niet toestaat.

Noodzakelijke cookies

Met deze cookies slaan we je voorkeuren in het gebruik van deze website op.

If you disable this cookie, we will not be able to save your preferences. This means that every time you visit this website you will need to enable or disable cookies again.

Bezoekersstatistieken

We gebruiken Google Analytics voor het bijhouden van bezoekerscijfers.

Dit helpt ons bij het verbeteren van de website; zo weten we wat wel en niet gebruikt of gelezen wordt.

Alle cookies staan uit in je browser. Zet cookies aan alsjeblieft, als je wil dat we je voorkeuren opslaan,

Privacy

Bekijk wat we wel of niet doen met je gegevens