Wie het eerst komt die het eerst maalt

Inspiratiedagen met Zenmeester Hans van Dam

Vier keer per maand deelt Zenmeester Hans van Dam zijn diepe inzichten en ervaringen met gewone mensen. Na afloop mogen ze hem vragen stellen. Tevens is er beperkt gelegenheid voor een persoonlijk onderhoud (dokusan), en nog beperkter voor een wel zeer persoonlijk onderhoud (‘Transmissie en Transpiratie’; uitsluitend op initiatief van Zenmeester Hans van Dam).

Programma

09.00: Eikeltjeskoffie of kruidenthee (zelf meenemen). 09:15: Teisho (toespraak) van Zenmeester Hans van Dam waarin hij zijn diepe inzichten en ervaringen deelt met gewone mensen. 12.15: Zazen (zitmeditatie). 12.20: Kinhin (loopmeditatie). 12.25: Vragen stellen. 12.30: Lunch (zelf meenemen) of uitgebreide lunch (zelf meenemen).

Plaats: zendo Het Lichtend Gat*

Danasuggestie: € 29,95 (€ 49,95 voor Transmissie en Transpiratie).

Bij binnenkomst testen wij of u een robot bent, dus wees op tijd.

Zenmeesteres Zero

Als Zenmeester Hans van Dam wegens andere verplichtingen niet persoonlijk aanwezig kan zijn, neemt zijn hond, Zenmeesteres Zero, de training over. Zij heeft een voorkeur voor zit- en loopmeditatie, maar gehoorzaamheidstraining behoort ook tot de mogelijkheden.

Danasuggestie: € 24,95.

Doorlopende video

Als Zenmeesteres Zero wegens andere verplichtingen niet persoonlijk aanwezig kan zijn, kunt u op eigen gelegenheid gebruik maken van zendo Het Lichtend Gat. Er worden doorlopend video’s vertoond van Zenmeester Hans van Dam, waarin u kunt zien hoe hij zijn diepe inzichten en ervaringen deelt met gewone mensen.

Danasuggestie: € 19,95.

Zenmeester Hans van Dam

* Het Lichtend Gat is de spirituele naam van Zenmeester Hans van Dam. De zendo is naar hem vernoemd.

Dai Baka (Zenmeester Hans Teriyaki Van Dam) heeft in 2007 transmissie ontvangen van Zenmeester Zuetsu, de achtenveertigste opvolger van de Chinese ch’anmeester Haha (901-966), stichter van de Foe-Tsieschool.

Zenmeester Hans van Dam is Stamboekboeddhist, voorzitter van de Zonen van de Boeddha, bestuurslid van de Hoeders van de Ware Dharma, vertaler van de Ellenlange redes en auteur van onder meer Een moordloze moord, Willen voelen wat je voelt en het monumentale Pretentie en descendentie.

Deze tekst maakt deel uit van Zenmeester Hans, een drieluik over valse meesters. Illustraties: Lucienne van Dam.

 

Categorieën: Hans van Dam
Tags: , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk