Soms krijg je leuke post en somser krijg je leukste post. Het mailtje dat ik vorige week kreeg van natuurfotograaf Jacob Kaptein behoort tot de laatste categorie.

‘Beste Hans,’ schreef Jacob,

‘Met hoeveel plezier heb ik de teksten van Meester Tja gelezen op de website van het Boeddhistisch Dagblad! Ik geloof dat ze mij mijn leven lang zullen bijblijven! Ik vind ze zo inspirerend dat ik ze graag zou gebruiken in combinatie met mijn foto’s. Ik heb enkele ideeën, maar nog niets staat vast, want het hangt ook van jou af wat jij van de ideeën vindt.

De afgelopen drie jaar heb ik gewerkt aan een serie natuurfoto’s die tot stand gekomen zijn door meerdere dubbele belichtingen en daarom lijken op mandala’s en andere geometrische kunst. Enkele beelden van deze serie zijn te zien op jacobkaptein.nl/space/ [Het lijkt] me leuk om op mijn website tezamen met de foto’s enkele hoofdstukken van Meester Tja op te nemen.

‘[Verder heb ik] een expositie met 14 van deze foto’s op Expo Keerpunt, in Amersfoort op een vrijplaats, te beginnen op 12 september. Ook daar zou ik wat hoofdstukken kunnen afdrukken, inlijsten en tussen de foto’s hangen. Zomaar wat ideeën… Graag hoor ik van jou wat je ervan denkt…’

(lees verder onder de afbeelding)

Meester Tja van Hans van Dam geflankeerd door natuurfoto's van Jacob Kapteint

Meester Tja geflankeerd door natuurfoto’s van Jacob Kaptein. (Montage Lucienne van Dam.)

Ik (Hans) ben een man van het woord die zegt wat hij doet, Jacob is een man van de daad die doet wat hij zegt. Daardoor kun je vandaag nog naar Expo Keerpunt in Amersfoort om jezelf te verliezen in de toespraken van Meester Tja en jezelf terug te vinden in de eindeloze-ruimtefoto’s van Jacob Kaptein of omgekeerd. Wie wil dat nou niet?

Hieronder een voorproefje van de expositie. Wat er werkelijk te zien zal zijn is onzeker want, zegt Jacob,

‘Het is een pop-up festival en dat is ook mijn aanpak. Het verandert elke keer als ik er kom 😉.’

Dan weet je vast waar je niet aan toe bent.

(Nota bene: de teksten van Meester Tja vind je terug in de kleine lijstjes tussen de monumentale foto’s; Meester Tja kent zijn plaats.)

Categorieën: Hans van Dam
Tags: , , , , , ,

Lees ook:

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk