Het is vandaag twintig jaar geleden dat Diana Spencer, de Britse Princess of Wales, achterna gezeten door opjagende paparazzi, bij een eenzijdig verkeersongeval in een tunnel in Parijs om het leven kwam. Het land verkeerde in een totale shock. Diana was gescheiden van prins Charles, de Prince of Wales. Al gauw werd ze de prinses van het volk genoemd omdat haar schoonfamilie- onder wie de Britse vorstin van wie ik zo gecharmeerd ben, niet of nauwelijks leek te reageren op haar dood. En zes dagen in hun kasteel in het prachtige Schotland bleef lummelen alvorens naar Londen terug te keren.

Een dag later liep ik langs een filiaal van een drogisterijketen in dit land. Op de stoep stond een sandwichbord uitgeklapt met daarop de tekst: Hier te koop, de video over het leven van de Prinses of Whales.

Sindsdien denk ik heel vertederd aan haar als de prinses van de walvissen. Lieve dieren op wie ook helaas jacht wordt gemaakt.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Columns en Joop Hoek Tags: Diana, Parijs, Princess of Wales en verongelukt 

3 reacties op Het jaar 2017 – de tweehonderdendrieenveertigste dag – Diana

  1. kees moerbeek schreef:

    Dank en goed dat hierop wel gereageerd kan worden. Jammer genoeg kan dit niet op de schrijfsels (twee woorden door de redactie verwijderd wegens niet bewezen stelling en aanval op de persoon) van Hans van Dam. Hij blijkt nu met zichzelf als zenleraar een diepte-interview gehad te hebben. Als het verlaat Dada is, of een parodie, of post-moderne kunst, dan heb ik niets geschreven. Bestaat Hans van Dam? :-)

    • Joop Ha Hoek schreef:

      Het is aan de auteur om te bepalen of er direct gereageerd kan worden op zijn of haar tekst of beeld of audio. De reactiemogelijkheid staat standaard uit, de auteur kan dat veranderen. De meeste auteurs staan open om reacties te ontvangen. In het verleden kregen auteurs, met andere regelgeving, te maken met vuilspuiterij. Daarom heeft de redactie de spelregels veranderd en het aan de auteur over gelaten of hij wel of niet reacties wil ontvangen. Hans van Dam heeft niets met Diana te maken en ook niet met mijn columns. Met zijn tekst als zenmeester reageerde hij voornamelijk op kritiek van enkele lezers op de inhoud van zijn teksten en de regelmaat waarin deze verschijnen.

Menu