Varkens in Nood gaat op jacht naar dierenbeulen. De organisatie looft ook geld uit aan klokkenluiders die misstanden in en rond slachthuizen bekend maken. Filmpjes en geschriften zijn welkom. Een Rotterdamse dierenvriend heeft drieduizend euro uitgeloofd om het aantrekkelijk te maken om de klok te luiden. Er is ook al een Huis voor Klokkenluiders, zeg maar een save house. De actie is opgezet door Varkens in Nood vanwege de schokkende beelden die naar buiten kwamen in een Belgisch slachthuis waarin te zien was hoe varkens werden getrapt en gemarteld. Het slachthuis is inmiddels gesloten.

Ik kan geen klokkenluider zijn omdat ik geen contacten heb in de slachthuizen. Heel lang geleden reed ik op een vrijdagmiddag, zo tegen vijf uur, langs een klein slachthuis in Gelderland en zag hoe op het terrein ervoor levende varkens met kokend water werden bespoten. Ze gilden het uit. De slachters wilden waarschijnlijk op tijd naar huis. Toen de gewaarschuwde politie kwam waren de dieren al geslacht. Na een afschuwelijk kwartier in hun korte leven.

Samen met anderen van een dierenbevrijdingsfront brak ik regelmatig in in fokkerijen en dierenasiels om dieren te bevrijden. Er werd jacht op ons gemaakt daarom spraken we nooit met anderen over onze acties. Ik zou het zo weer doen, sommige situaties vereisen actie. Dieren zijn weerloos, we kunnen ze slachten maar ook helpen.

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan.

 

Categorieën: Columns, Joop Hoek
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu