De timmerman was vandaag in de Kloosterbunker voor een klusje dat ik zelf niet voor mekaar kreeg. Hij zag eruit als een goedmoedige reus. We kregen het na afloop over wonen, hoe fijn het is om in een goed huis en een mooie omgeving te wonen.

De reus vertelde dat hij in een klein huisje in een polder woonde die ze nu aan het volbouwen zijn met huizen die meer dan zes ton kosten. Die huizen staan zo dicht op zijn huisje dat hij ze zonder veel moeite aan kan raken, vertelde hij een beetje verdrietig.

Hij wil verhuizen naar een ander klein huisje, met grond voor de paarden van zijn vrouw en ruimte voor zijn hobby, het restaureren van Amerikaanse auto’s.

Zo wordt bestaand geluk vernietigd door het geluk van anderen, de eigenaren van die nieuwe huizen. Het is zo broos.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer. Of gaan de redactie stalken en bedreigen. Of geloven niet meer in Sinterklaas. Of wantrouwen de banken. Of er kruipt een poes op je hoofd.

Categorieën: Columns, Joop Hoek
Tags: , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2019 – dag 9 – ongewenste buren

  1. Henk van Kalken schreef:

    Geluk is uiterst broos, afhankelijk en kan nooit blijvend ontleend worden aan samengestelde zaken. Hé, zeg, zou ik verlicht zijn?:-)

Menu