Welgemoed reed ik gisteren door Bunkerstad op weg naar de wijk Schiebroek waar ik een gewichtige aankoop wilde doen. Ik had mijn doel op een honderd meter na bijna bereikt toen een hek het verder rijden verhinderde. De rotonde lag op de schop. Er stond een verkeersregelaar bij het hek. Goedemiddag, ik ben vlak bij mijn doel, hoe moet ik nu verder om dat doel te bereiken, vroeg ik hem. Aan zijn accent te horen was hij een Vlaming, maar dat doet er verder niet toe. Je gaat zo en zo, dan komt het wel in orde, zei de regelaar met een wijds armgebaar. Ik ging zo en zo en na een kwartier passeerde ik de regelaar weer maar sprak hem niet aan.

Het kostte mij moeite om als oefenboeddhist, vriend van de Boeddha, mijn humeur niet te laten verzieken door die opgebroken rotonde zonder verwijsborden die ik na een half uur zoeken wel vond. Ik had er flink de pest in, was niet te genieten. De TomTom zei: draai om, draai om, en ga rechtsaf. TomToms kennen geen middenweg.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu