Vanochtend las ik in een krant dat Nederland meer moet doen aan waterbeheersing. Nee, niet om het water buiten de dijken te houden en zorgen voor droge voeten, maar om in tijden van droogte- zoals nu, zoet water in voorraad te hebben. Gedacht wordt aan bekkens in rivieren en het IJsselmeer.

Ik pleit ervoor om onder elke nieuw te bouwen woning een enorme kelder aan te leggen waarin hemelwater wordt opgeslagen om in tijden van droogte de wc mee door te spoelen, de tuin te besproeien en andere klussen uit te voeren waar geen kostbaar drinkwater mee verloren moet gaan. Ik weet dat in Vlaanderen al zulke huizen gebouwd worden, zelfs verplicht. We kunnen ook onder straten deze bunkers aanleggen in plaats van riolering.

Verder geef ik als zelfbenoemd weerkundige het advies om regenwolkenvangers in te zetten om regenwolken die boven zee en oceaan hangen naar het vaste land te slepen. Technisch moet dat mogelijk zijn. Ik heb lang gebivakkeerd in de Franse Rhônevallei, waar het ook gortdroog kan zijn. Voor druiven is dat niet erg, goed zelfs, maar op een zeker moment schoten de boeren daar ladingen met, naar ik meen een aluminium sulfietlading de boven de vallei hangende wolken in om ze tot ontlading te brengen en de regen neer te laten plenzen op akker en gaard. De knallen waren enorm en verfrissend. Na enkele explosies wist je: Regen komt. Dat is nog eens een prettige manier van oorlog schieten.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

1 reactie op Het jaar 2018 – de tweehonderdentiende dag – droogtekanonnen

  1. Poldermick schreef:

    leuk stuk

Menu