Gisteravond op het balkon, heerlijk rustig. Beneden in het stadspark zit een man op een houten bank vermoedelijk uit te puffen. Een vrouw met een hondje passeert. We zijn met z’n drieën op aarde, zo lijkt het.

Ineens komen ze op me af, vliegende wezens, een centimeter of 20 groot, zwart van kleur, al is dat niet goed te zien in de avond. Ze scheren langs het anti-duivennet op het balkon, zeer snel en beweeglijk. Ik vermoed vleermuizen, de dieren hebben een deltavorm, ze geluiden niet hoorbaar. Ik vraag me af: zijn vleermuizen geen bloedzuigers die een ader in de nek doorboren met hun vlijmscherpe tandjes en je helemaal leegzuigen, als het er veel zijn? Stuurt Mara die zwartjassen op mij af omdat ik de laatste tijd zo mijmer over de franjes van het boeddhisme?

Of is het de bloedprikdienst waar ik gisteren was vanwege een allergie. Was er niet genoeg geprikt door de aardige dame en worden er vliegende knechtjes op mij afgestuurd? Van wie is dat bloed eigenlijk dat in buisjes in het lab gemeten wordt? Toen het nog in mijn aderen zat, was het mijn bloed, is het nu nog mijn bloed nu het mijn lichaam verlaten heeft? Kan ik het terugvorderen?

De hamvraag is natuurlijk: waren het wel vleermuizen die gisteravond op mij af vlogen? Of moet ik met mijn mini stofzuiger al de letters hier boven opzuigen.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef, de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump. Sommigen voederen geen vogels meer.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Columns en Joop Hoek Tags: bloedprikken, joop hoek en vleermuizen 

1 reactie op Het jaar 2018 – de honderdenvierentachtigste dag – bloedprikken

  1. wennie schreef:

    Het kunnen vleermuisjes zijn geweest maar gierzwaluwen zijn ook een optie. Ongeveer dezelfde vorm, snelle vliegwijze en 17 cm groot. Ze doen alles in de lucht: insecten eten, slapen en zelfs paren. In ieder geval minder bloeddorstig dan vleermuizen…

Menu