De beste autowasinstallatie staat in Roosendaal. Tenminste dat is mijn ervaring. Daarom zal ik de auto ook niet ergens anders laten wassen. Behalve dat de auto complimentjes krijgt na het wassen is het ook nog eens zo dat ik er in kan blijven zitten tijdens het wassen dat met veel gekreun en gesis -van de auto- gepaard gaat. De spiegels moeten vooraf ingeklapt worden en bij onraad moet ik toeteren, lees ik op een bord in de wascabine. In de auto zitten tijdens het wassen is spannend en angstig. Ik fantaseer dan dat de beugel die allerlei vloeistoffen tegen de auto spuit en de auto ook weer droog zuigt, defecten vertoont en het dak van het chassis rukt en dat ik dat ternauwernood overleef. Maar het gaat altijd goed.

Misschien zijn er wel betere wasinstallaties, ik ken ze niet. Degene die ik geprobeerd heb in België en Nederland voldeden maar tijdelijk. De auto was snel weer vies. Na een wasbeurt in Roosendaal schijnt de lak maandenlang.

De wascabine is milieuvriendelijker dan met de hand poetsen. Het gebruikte water wordt opgevangen en opnieuw gebruikt. Met het wassen poets ik ook mijn ego op.

Vanmorgen ging er iets fout, de antenne kreeg ik niet van het dak geschroefd alvorens te wassen. Er moest een monteur van de garage aan te pas komen om een moer los te maken. Ik kreeg gratis een nieuwe antenne, zonder moer.

Een wasbeurt is niet altijd eenvoudig.

Moedig voorwaarts!

BIJSLUITER: het lezen van deze columns kan leiden tot groot geestelijk ongemak, heimwee naar Chef,  de Kloosterbunker, Bunkerstad, woedeaanvallen, depressies, onbeheerst gedrag, angstaanvallen, maagzuur, zweten, ongeloof, twijfel aan eenieder, straatvrees, lange tenen en het geloof in het eigen gelijk. Bij de lezers. Scheldpartijen en een onbedwingbare drang om te reageren zijn waargenomen. Sommigen willen mij  corrigeren. Of bedanken. Of prijzen. De drang om in verzet te komen, het abonnement op te zeggen- wat niet kan. Sommigen besluiten de krant niet meer te lezen, of te boycotten. Er kwaad over te spreken. Te janken of te vloeken. De straat op te gaan om te demonstreren. De politiek de rug toe te keren. Of aan de drugs te gaan. Kwaad spreken over Feyenoord. Breken met de familie. Het haten van planten en groenten. Aantijgen of beschuldigen. Het stopzetten van gedachten. Sprookjes verwerpen. Houden van Donald Trump.

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: Columns en Joop Hoek Tags: auto, Roosendaal en wasbeurt 

Reageren is niet meer mogelijk

Menu