Wat is een terrorist?
Hoe voelt het om dood te gaan?
Kan zo’n aanval ook bij ons gebeuren?
Mag ik nog lachen?
Waarom lukt het me niet om aan iets anders te denken?
Gaat het me ooit lukken niet meer bang te zijn?

De hele wereld is geschokt door de aanslagen in onder meer Parijs, Brussel en Nice. Het is bijna onvermijdelijk dat ook kinderen in contact komen met beelden ervan. Maar hoe leg je zulke gruweldaden uit aan je kind? En hoe neem je hun angst weg als je eigenlijk zelf ook bezorgd bent?

boekomslag-moet-ik-nu-bang-zijnPsychotherapeute Lies Scaut en traumapsycholoog Erik de Soir vertrekken vanuit concrete vragen die kinderen na de aanslagen hebben gesteld. Ze tonen hoe je met je kind in gesprek kunt gaan over terreur, hoe je tijdig een trauma herkent en hoe je hun veerkracht in tijden van angst kunt versterken.

‘Met dit boek willen we de vele vragen en zorgen van ouders, leerkrachten en hulpverleners tegemoet treden. We hopen dat de informatie in dit boek hen wat kan geruststellen en dat de lezer zal begrijpen hoe veerkrachtig kinderen wel zijn. We hopen ook dat het boek ouders, leerkrachten, hulpverleners en volwassen begeleiders van kinderen zal helpen bij het formuleren van de juiste antwoorden op de vele vragen die kinderen zich momenteel stellen in onze snel veranderende maatschappij. Wie kinderen redt van hun angsten, redt immers de wereld! We moeten leren inzien dat we niet verantwoordelijk zijn voor wat er in de wereld allemaal aan het gebeuren is, maar wel voor de manier waarop wij daarmee omgaan.’

– Lies Scaut en Erik de Soir

Erik de Soir is doctor in de psychologie en doctor in de sociale en militaire Wetenschappen. Als traumapsycholoog verleent hij psychologische opvang en begeleiding aan de getroffenen van verkeersongevallen, collectieve urgenties en oorlogssituaties. Eerder schreef hij Leven aan de zijlijn. Lies Scaut is maatschappelijk werkster en psychotherapeute in De Weg Wijzer – Centrum voor Psychotherapie. Ze specialiseerde zich in de verwerking van chronische en complexe traumatiserende ervaringen, verlieservaringen en dissociatieve stoornissen. Eerder schreef zij DoodGewoon (Lannoo Campus).

AUTEURS:
LIES SCAUT & ERIK DE SOIR
AANTAL PAGINA’S: 168
UITVOERING: PAPERBACK MET FLAPPEN
ISBN: 978 94 014 4054 7
PRIJS: €14,99
UITGEVERIJ: LANNOO

 

 

 

 

 

 

Categorieën: Boekbespreking
Tags: , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu