Deze week verschijnt bij uitgeverij Boekscout in Soest het eerste boek van de 15-jarige Vmbo-scholier Ichraq Baba uit Roosendaal. De opmerkelijke titel: ‘Aardbei in oorlog’.

Opmerkelijk genoeg kruipt Ichraq bij dit verhaal in de huid van een gehuwde volwassen man en vader van twee kinderen, Oliver. De ik-persoon (een politieman) overlijdt echter al op een van de eerste bladzijden van het boek aan een ongeneeslijke ziekte. Ondanks dit beladen thema ontwikkelt zich vervolgens een luchtig en spannend verhaal met de strijd tegen het kwade als rode draad. Oliver wordt in een krachtige straal omhoog geschoten en belandt tot z’n eigen verbazing in de Hemel, waar hij tot aardbei is getransformeerd. Later maakt hij kennis met nog andere vreemde wezens die eveneens het aardse leven vaarwel hebben gezegd, maar die de gedaante hebben aangenomen van een maïskolf, gummybeertjes of marshmallows.

Al snel na zijn aankomst in Aardbeienstad blijkt de gemeenschap te worden bedreigd door de kwaadwillende bewoners van de Hel. Zij hebben al verschillende hemelaars gegijzeld en gevangen gezet en er is een heuse muur opgetrokken om Olivers stad te beschermen tegen onverhoedse aanvallen. Oliver besluit ten strijde te trekken tegen de boze indringers en krijgt daarbij de steun van Gekke Frankie en Gummy-Gummy. Min of meer per ongeluk heeft hij een wapen gekozen, dat geen wapen blijkt te zijn maar een soort van levende mini-aardbei.

Deze ‘Twinkel’ – een meisje – wordt zijn beste kameraad, maar is verslaafd aan donuts en andere zoetigheden. Na vele doldwaze avonturen, een gevaarlijke tocht door een doolhof en een heuse oorlog met luchtschepen en glitterbommen wordt de lezer naar een spannende ontknoping geleid.

Over de auteur

Ichraq Baba werd geboren in Nederland. Haar ouders kwamen naar Nederland op 12-jarige leeftijd (moeder) resp. 21 jaar (vader). Haar vader begon hier als gastarbeider maar heeft intussen ook enkele studies afgerond. Ichraq komt uit een gezin met een broer van 20 en een zus van 24 jaar.

Momenteel zit ze op het Da Vinci College in Roosendaal in het laatste jaar van het Vmbo, sector Economie. Ze is dan ook volop bezig met haar eindexamens. Haar hobby’s: minimaal elke dag een uur basketballen of voetballen. In het weekeinde is ze naar eigen zeggen “zoet aan het schrijven”.

Ze haalt haar inspiratie voor het schrijven uit de opmerkingen en het ‘knotsgekke gedrag’ van haar vriendinnen en uit de films en series die ze op TV ziet. Verder verslindt ze de boeken van Stephen King, Sara Shepard en J.K. Rowling .

Wanneer ze haar diploma haalt, gaat ze de vervolgopleiding ‘onderwijsassistent niveau 4’ doen en wil daarna doorstuderen richting Pabo groep 1/2 of de Lerarenopleiding Engels. “Want Engels is echt mijn vak. Ik ben er heel goed in,” zegt ze met een knipoog. Wil ze dan geen schrijfster worden?

Ichraq: “Het zou echt geweldig zijn om een schrijfcarrière te hebben. Maar dat zijn dromen die nog eerst uit moeten komen. Dus daar kan je nog niet op bouwen.”

“Aardbei in oorlog” is geschreven voor de jeugd. Het telt 108 pagina’s en verschijnt deze week. Het boek is te koop op de webshop van uitgeverij Boekscout, via bol.com en uiteraard ook bij de auteur. De winkelprijs bedraagt € 17,99. Het ISBN-nummer is: 978-94-022-4481-6.
Voor meer informatie / contact met de auteur: John Verpaalen, tel.: (0165) – 56 49 30 of via e-mail: jajc.verpaalen@gmail.com

 

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu