Het heeft ons vier miljard jaar gekost om te worden wie we zijn, totaal briljant,’ aldus Ruby Wax, ‘En toch zijn we emotioneel achtergebleven.’ We denken de hele dag door maar veel van onze gedachtes zijn negatief, we voelen ons geïsoleerd terwijl we continu met elkaar in verbinding staan met sociale media en we leven zo snel dat onze genen ons niet bij kunnen benen. Daarom dit boek: ‘de enige gids die je nodig hebt om je geest net zo vaak te upgraden als je iPhone.’

Samen met een neurowetenschapper en een boeddhistische monnik onderzoekt Wax ons als soort in de thema’s evolutie, gedachtes, emoties, het lichaam, verslavingen, relaties, seks, kinderen en de toekomst. Sommige dingen zijn evolutionair bepaald (en dus niet onze schuld) en andere dingen kunnen we beter leren begrijpen. Natuurlijk is dit boek doorspekt met de humor van Ruby Wax en staan er mindfulnessoefeningen in want zoals Ruby zelf zegt: Mindfulness rules.

Ruby Wax schreef eerder de bestsellers Tem je geest en de mindfulnessgids Frazzled en behaalde haar master in Cognitieve gedragstherapie aan de Universiteit van Oxford. Ook gaf ze wereldwijd presentaties over depressie en mindfulness, onder anderen tijdens TEDGlobal, en heeft ze een platform opgezet voor mensen met depressie en andere geestesziektes.

AUTEUR: RUBY WAX
PAGINA’S:288
UITVOERING: PAPERBACK
ISBN:  978 90 00 36110 6
PRIJS:€ 19,99
ISBN E-BOOK: 978 90 00 36139 7
PRIJS E-BOOK:  € 12,99
Uitgeverij Unieboek
Verschijnt 23 februari 2018.

 

 

 

 

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu