Vrede in de wereld begint in het hart van ieder mens
Stilte brengt vrede in jezelf en in de wereld
Stilte is de taal die alle gemeenschappen, culturen en religies overstijgt
Elke minuut die je in stilte doorbrengt, draagt bij aan wereldvrede

De dag na de aanslagen in Brussel en Zaventem kwam een 15-tal vrienden in stilte zitten op het Beursplein in Brussel. In september 2016 werd er een 3-daagse sit-in georganiseerd op het Muntplein in hartje Brussel. Honderden mensen namen deel. Dit jaar willen de organisatoren het op zaterdag 23 september overdoen op de Groenplaats in Antwerpen.

Het vredesinitiatief ‘Silence For Peace’ wil de smaak van stilte aanbieden aan zoveel mogelijk mensen. Om gewone mensen zich te laten herinneren dat stilte een noodzakelijk element is in elke interactie. Stilte, niet als afwezigheid van geluid, maar als een stille, heldere, rustige kern die in elk van ons aanwezig is. Stilte als een vereiste voor vrede. Door stilte te ervaren vanbinnen kan men sereen, helder en duidelijk dialogeren i.p.v. elkaar te overdonderen. Daarom de naam ‘Silence For peace’.

De leden gaan uit van het besef dat de wereld doldraait, dat de maatschappij hoe langer hoe meer verhardt, dat mensen hoe langer hoe minder tijd en aandacht kunnen geven aan zichzelf, aan hun familie, aan de wereld rondom hen. ‘Stilte’ lijkt als ervaring verdwenen te zijn uit ons dagelijks leven.

‘Silence For Peace’ wil die ervaring aanbieden, concreet laten proeven.

Hoe zou het zijn om te midden van de drukte, het lawaai en de gejaagdheid van een stadscentrum, even stil te staan, stil te zitten, en te landen? Om even de neiging om harder en sneller te roepen om überhaupt gehoord te worden, te vervangen door een pauze, een stilte. Een stilte die misschien kan leiden tot elkaar écht verstaan.

Dit is de uitnodiging van Silence For Peace:

Kom en zit met ons mee
Voor vrede
In stilte
Samen

Kom op zaterdag 23 september om 15.30 uur naar de Groenplaats in Antwerpen. De deelnemers zitten in stilte rond het standbeeld van Rubens van 15.30 tot 16.30 uur. Muzikale afsluiting van 16.30 tot 17.00 uur. Breng matje, kussen, bankje of klapstoeltje mee.

Categorieën: Boeddhistisch leven
Tags: , , , , , ,

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Reageren is niet meer mogelijk

Menu