Soep van eekhoorntjesbrood met peterseliecroutons

Ingrediënten

Voor de soep

  • 250 gram vers eekhoorntjesbrood in stukjes
  • 2 middelgrote uien fijngesneden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dl witte wijn
  • 1 l paddenstoelenbouillon, kokend heet
  • 125 gr aardappelen, in blokjes
  • 50 gr boter
  • 1 takje tijm
  • 1 el citroensap
  • Zout
  • Versgemalen peper

Voor de croutons

  • 3 sneetjes oud witbrood
  • 50 gr boter
  • 3 el fijngesneden peterselie

 

Bereidingswijze.

Voor de soep

Smelt de boter in een pan en fruit hierin de uien lichtbruin. Doe knoflook, eekhoorntjesbrood en wijn erbij en roer de bouillon, blokjes aardappel en tijm erdoor. Laat het geheel ca. 30 minuten zachtjes sudderen. Pureer de soep grof zodat de stukjes paddenstoel intact blijven. Voeg het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

Voor de croutons

Snij het brood voor de croutons in lange reepjes. Smelt de boter in de koekenpan en bak hierin de stukjes brood al omscheppend goudbruin. Voeg de peterselie toe en meng deze door de croutons. Serveer de soep in warme kommen en strooi de croutons erin.

Recept uit het boek Zwammen smullen van uitgever Rob Koch van Atelier De Ganzenweide Illustratie Evelien Kroese.
Evelien Kroese is illustrator, beeldend kunstenaar en ontwikkelaar van creatieve concepten op het gebied van onderwijs. Rob Koch was accountant en volgde een tweejarige opleiding tot boekbinder aan het Grafisch Media Instituut in Amsterdam. Hij legt zich als handboekbinder toe op het vormgeven en in een kleine oplage uitbrengen van mooie boeken.

Beter soep van eekhoorntjesbrood

Ochtend- of avondeditie

We hebben een gratis mailinglijst.
Abonneer je op onze ochtend- of avondeditie

Categorieën: B'eter, Boeddhistisch leven, en Voedsel Tags: paddenstoelen, recept, en soep 

1 reactie op B’eter – Soep van eekhoorntjesbrood met peterseliecroutons

  1. Sjoerd schreef:

    Lijkt me erg lekker, staat op mijn lijstje.

Menu